En annorlunda mask

Har varit långt ut i skogen och plockat hjortron dom sista dagarna. Bitvis jättemycket och bitvis mycket kart resten tomt. Härligt att vara ute i skog och mark och trampa runt. Var mycket på myrar, så benen får en rejäl work out, när man stövlar runt. Hittat ca 20 liter. Nu är det rensat och klart, och bunkrat i frysen, och kokat en syltburk. Gjorde även ett experiment. Tog några skedar av råbären och mosade, sedan drog jag runt med moset i ansiktet, och lät det sedan torka. Kändes att det var aktivt, råsaften är ganska fet, och innehåller massor av antioxidanter. Det är vårat mest nyttiga bär som växer här i landet. Resultatet blev fantastiskt, kändes jätteskönt. Liten nyans brungult efter jag sköljt av med vatten. Sedan smörjde jag in mig med den feta  YR nattkrämen. Super skönt! Ett litet tips kanske för den som har tillgång till nyplockade hjortron! Kramar var ni än är, Yvonne