Parabener

 

Fått frågan om parabener, och vad är det egentligen. Många har hört det men vet inte riktigt vad det är. Det är konservering ämne. Parabener är en stor familj, det finns många sorter. För ett antal år sedan, ( ca 5-7 år sedan) var det en dansk journalist som skrev en krönika om att parabener kan ge cancer. Därav kom den här dialogen upp, om man skulle behålla parabener eller inte. Vi äter egentligen parabener dagligen i någonting vi sätter i oss. I vilket fall så kom hela den här debatten igång om parabeners varande eller icke varande. Det som inte kommit fram i den dialogen är att det är inte alla parabenerna som det gäller det är ett fåtal. Men i det här läget drar vi alla över en kam. Därav bestämdes att vi skulle fasa ut parabener som konservering, och köra på mer mildare och modernare konservering. Det är egentligen både på gott och ont. Parabenerna är oerhört beprövade och testade, mest av alla konserveringar om sanningen skall fram. Så det är svårt att hitta en lika bra konservering, men det har vi gjort. Det är viktigt att hålla bakterier och mögel borta från hudprodukter, annars kan vi kan få stora hudproblem som inte heller är bra. Ett antal  finns nu som alternativ. Denna process att byta konservering är både svårt, kostsamt och en rejäl utmaning. Men vi bestämde att gå den vägen, så det ser ni på produkterna. Hoppas det blev lite mer förståligt! Kramar var ni än är Yvonne