Paraben frågan ,,,,, igen!

Parabenfrågan igen,,,för trehundrafemtioelfte gången…

Att parabener som används som konserveringsmedel i hudvård och kosmetika är farliga är en stor myt menar Docent i dermatologi och forskning Marie Lodén. De är helt ofarliga i de halter som är tillåtna, myndigheter har tittat på tonvis med dokumentation med studier . Det har man inte gjort på alternativa konserveringsmedel – vilka inte är lika tillförlitliga menar hon.
– Ja så här diskuterar en del forskare, och andra menar att vissa parabener påverkar vårt hormonsystem negativt så vi kan drabbas av cancer. Trenden att ta bort parabener kom så oerhört kraftfullt så det var svårt att värja sig ifrån det, som producent. Det har inneburit ett svårt och kostsamt arbete för att framställa hållbara recepturer. Man har varit kluven ibland eftersom det varit ett väldigt svårt arbete. Nu är det gjort och jag känner att det har varit ett rätt beslut för YR-serien. Men det kommer säkert att poppa upp fler notiser av detta slaget framåt också?! Kramar var ni än är, Yvonne