Varm i hjärtat av frost

Jag blir så härligt varm i hjärtat av sådana här natur bilder. En tidig morgon promenad, när solen stånkar upp, och det långa gräset är stelfruset efter nattens kyla. Nästan så det är lite andligt över den. På tal om andlighet,, enligt Mayakalendern så slutar tideräkningen 2012. Många säger det är en myt, andra tror att det kommer att hända något i dec, 12.12.12.

Mayafolkets främste nu levande ledare är Don Alejandro Cirilo Perez Oxlaj. Don Alejandro (även kallad Vandrande Vargen) är ursprungsfolkens ambassadör i Guatemala, ledare för Mayaäldres Nationella Råd i Guatemala, Mayakalenderns dagräknare och andlig Quiche Mayaledare av 13:e generationen.

Don Alejandro hävdar att den “Långa räkningen” inte alls är 5.125 år lång utan 5.200 år lång! Alltså 75 år längre än vad västerländska uttolkare påstår! Och därmed kan Mayakalendern omöjligt sluta 2011, 2012 eller 2013. – Jag tycker sådant är spännande, det finns mycket att läsa om  på nätet om dessa teorier.

Kramar , Yvonne