En dag med EU

Det här är ifrån vårt seminarium igår. I panelen ses bland annat Alexandra Charles och Anna Maria Corazza Bildt. Där diskuterades mycket kring mat och dess innehåll. Vad som man lyckats få till genom EUs arbete. Ett exempel skulle kunna vara att man sedan 2010 fått ner 25% av saltet i alla torra sopper vi köper. – Ja det här kan låta banalt men det var bara ett lite exempel på små saker som gör stor skillnad för vårat välmående och friskhet. Vi diskuterade också diabetes., en växande sjukdom över hela världen. Vad kan göra så vi får diabetes? Rökning, arbetes stress, högtblodtryck, genetiskt, ingen träning, sitter för mycket, sover för lite. Vad skall man göra???   Träna, dricka kaffe ( utan mjölk) 6 kkp/dag, tänka positivt, Njuta av livet!

Det jag lärt mig är att ”allt bestäms i EU”  inte i Sverige. Ett exempel  till,,,Lagen om offentlig upphandling sker i EU, MEN det är Kommuner och landsting som har ansvaret att anpassa och genomföra det i Sverige. Kommunalfullmäktige skall genomföra och EU lagstiftar.  Jag måste säga att det inte kommer fram så tydligt här i Sverige. När Anna Maria berättade hur det går till, förstår man väldigt mycket bättre. Tycker det är konstigt att inte mer tid läggs ner av Svenska journalister  och berätta mer, så vi alla svenskar lär oss och förstå. Jag är såå imponerad av Anna Maria!! Vilket jobb hon gör!!  Fortsättning följer,,, Kramar Yvonne