Heligt förbannad!

Eller egentligen SKIT förbannad, eller  ledsen och förödmjukad, framförallt känner jag mig dum! Varför skall man behöva ifrågasätta godhet och tillit…. – Ja nu undrar ni väl vad som hänt,,,

Jag skulle titta på en lägenhet i Sthlm igår som jag skulle hyra i andra hand, allt kändes väldigt seriöst, och ordning. Jag hade personnummer på personen som skulle hyra ut, och den stämde med bankkonto och adress och allt. För att få se den så skulle en deposit göras på fösta hyra för att få se lägenheten. Vilket man kan känna är sådär, men jag vet är väldigt vanligt både här i Sverige och utomlands. Det var som om jag var den ända som skulle få se den kanske ev en till, då jag sagt att jag skulle titta någon annan också. I Vilket fall, där stod jag kl 17.00 igår och kom inte in för att det var portkod, men jag såg att det var rätt då det lyste i trappen och jag såg namnet på tavlan över lägenhetsägare. Men jag fick inget svar vare sig på mail eller sms medans jag stod där. När jag stått en halvtimme kom det några fler, och det visade sig att dom skulle också titta på lägenheten. Ytterligare en kvart, ,blev det  fler och till slut var vi 14 personer som stod där och såg dumma ut. Alla hade sin story, alla var beredda på att signera kontrakt då och att man var utvald. Vi hade alla betalat in en deposit,,, på mer eller mindre samma summa. En del hade till och med pratat med uthyraren kvällen innan för att kolla att allt var under kontroll,,  Vi insåg att vi blivit blåsta allihopa!

Tillslut kommer vi in i trappen då någon går ut, så vi går upp och ringer på dörren där detta namn på uthyraren ”bor”. Då öppnar personen som är den RIKTIGA med det namn som är samma som den falska uthyraren. Och då uppdagas att hennes identitet blivit stulen. Hon hade fått reda på det genom hennes fastighetsbolag som ringt henne i onsdags på grund av att några ringt till dom och frågat om lägenheten,, ( vilket var smart att göra) Så hon hade polisanmält det i fredags,, varpå vi blev ännu mer långa i ansiktet, och förtvivlade. Någon ung tjej blev väldigt ledsen ,,mycket upprörda känslor. Vi gick alla till polisen och anmälde detta på kvällen, så det blev min lördagskväll.

Och jag bara känner så här ,,, är det meningen att det onda skall få ta över det goda…

Hur kan man som bedragare sova gott om nätterna, veta att man dels snott en annan oskyldig människas identitet, lurat en massa människor på pengar. Men HALLÅ var är vi på väg?? Vilket samhälla håller vi och bygger upp till våra barn? Där tillit, godhet medmänsklighet, är helt förkastligt där är bara tomma ord::: – Nej egoism, lurendrejeri och elakhet är det som skall få råda,,,

En erfarenhet till då,,,,, tänk att man kan vara så rutten och så liten människa att göra så här mot andra människor.. – Som sagt,, en ny dag idag,, kram Yvonne