I skymningen

En fin vårkväll i skymningen. Jag och gubben tar en åktur med bilen. Framför oss dyker en älgkalv upp, jag saktar ner och smyger försiktigt fram med bilen. Rätt som det är kommer älgkon fram och med bestämda steg springer till kalven. Men hon tvärstannar och vänder sig om, vad är det hon tittar på? Då kommer en kalv till! Båda kalvarna är väldigt nyfikna och vill stå och titta på vad som händer. ( några människor står och tittar) Men kon sparkar lite lätt på kalvarna och motar dom mot skogsbrynet. – Nej dom vill gärna titta lite till! Den bestämda mamma älg har inte tålamod för lek och nyfikenhet. Hon manar och sparkar lite på dom så dom skall sätta fart in i skogen. Häftigt skådespel att se, och visst kan man känna igen sig som mamma!! Lite småleende fortsätter vi färden. Befinner mig hemma vid i Östersund sedan några dagar tillbaka. Skönt att ha lite helg! Dessförinnan har jag varit i Sthlm, och tidigare i veckan en sväng ner till Ellos i Borås. Laddar nu om för ännu en ny vecka i Sthlm.

Ha en fin söndag, Kramar Yvonne