Bara björnen och vi

Vissa tycker det är tråkigt att plocka bär, jag tycker det är en skön avkoppling. Jag tycker man känner sig rik när man har hela frysen full med bär och svamp som man plockat själv. Av någon anledning smakar det godare,, – eller det är i varje fall vad jag tycker. Lördag och söndag har jag spenderat djup inne i Jämtlands skogen. Fullt påpälsad (jag fryser alltid) tre lagar tröjor närmare bestämt, och keps. Det var bara +12 grader. Det är öronbedövande tyst, man hör bara blåsten som river i trädkronorna. Det doftar skog, mossa och någon vacker blomma ibland. Det är ganska svår terräng att gå i, så stövlar är på sin plats. Förresten det är inte bara svårt, det är ganska jobbigt också. Vi går i myrmark, vilket innebär att det suger tag i stövlarna och man jobba hårt med att ta sig fram. (Bra träning, känner man dan efter) Det är helt otroligt mystiskt vackert. Vi ser där älgarna haft sina liggplatser, och massor av andra djurs avtryck i den mjuka och vatten sjuka mossan. Vi är på jakt efter skogens guld, hjortron. Det finns massor, efter en stund när ögonen vant sig efter att leta dessa guldkorn, se man dom på långt avstånd. Bakom träd och stenar, börjar jag nästan se björnen. Han har varit och gått där vi går. Han har krafsat i myrstackarna, ätit blåbär. Och lagt en stor spillning, som inte är mer än dags färskt. – Vad gör vi om björnen kommer frågar jag lite ängsligt? Vi går hem,,, säger Micke oberört!! Hm tjo hejsan,, tror inte man är så kaxig. Det är värre om det är hona med ungar,,,- mmmm säger jag, och ruskar av mig tanken på att jag klänger mig fast uppe  i ett träd, med en ivrigt gläfsande och vrålande björn under mig. Det blev 10-12 kg hjortron, och en stor skopa härlig ny skogsenergi!

Kramar Yvonne