Jag vill hylla!

Jag vill hylla en stil ekon! Marianne Bernadotte Grevinna af Wisborg, vilken fantastisk förebild och vacker kvinna. Den 15/7 fyllde hon 89 år, så nästa år blir hon 90 år. Hon är otroligt aktiv fortfarande bland annat med hennes fond ” Marianne och Sigvard Bernadotte art Award”, där det delas ut stipendier varje år för att främja olika sorters kreativiteter. Hon håller sin stil som hon är världsberömd för, i många år var hon ansedd som en av dom tio vackrast klädda i världen. Det är inte dåligt! Hon har just nu utställning på Östergötlands museum, Raul Wallenbergs plats i Linköping, där hon visar ett 70-tal av alla hennes vackra kreationer.

Haute couture, mode från Paris

Exklusiva dräkter, klänningar, skor och väskor som grevinnan Marianne Bernadotte burit genom åren. Där visas  modeller/nummer från modehusen Balmain, Balenciaga, Dior, Valentino, Guy Laroche, Chanel, Azzaro, Givenchy, Scherrer, Nina Ricci och Yves Saint Laurent. Lycka till Mariann! Utställningen håller på till den 29/9, den skall jag se!!

På bilden är det jag och Marianne när vi har sällskap till Agnetha Fältskogs Release party i Maj.

Kramar Yvonne