En finne för mycket! – Ja jag pratar acne,,,,

Jag får mycket mail frågor kring det här med acne hud. Det är inte bara unga människor som skriver utan även mammor som vill hjälpa sina barn. Eller mogna kvinnor som helt plötsligt får problem med acne, som aldrig haft det.

Ofta så har man provat allt som går, många olika märken för hudvård för att få bukt med acne huden. Det finns många parametrar som spelar in, och som man skall tänka på. Tänkte dela med mig lite av tipsen.

Först och främst så måste man rannsaka sig, vad man stoppar i sig. Allt för fet och sockrig mat, bakverk , choklad eller godis kan hjälpa till att öka acne. Att ideligen fingrande på olika datorer (skolan, hemma) ser till att man har oerhört mycket bakterier på fingrarna. Mobiltelefonerna är en annan bakterie härd. Det är lätt att sätta fingrarna i ansiktet, när man sitter och hänger vid skrivbordet, bänken och matbordet. Tänker inte på att man har mycket bakterier på händerna. Själv har jag en tendens att sätt fingrar och händer i ansiktet när jag sitter o pratar. Lätt gjort! För mycket make up, eller make up som inte passar dig. För dålig rengöring efter en lång dag/kväll med make up. Hygien när man varit på toaletten???

– Ja jag kan fortsätta hur länge som helst, tror ni fått bilden framför er. Viktigt att tvätta händer ofta, vare sig du varit på toa, suttit vid en skoldator eller hälsat på en massa människor.

Vissa kosttillskott kan även hjälpa till att öka acne. Svettas man mycket och tränar mycket, så är det också viktigt att ha rena kläder, ren torkhandduk och en ren handduk att torka av svetten med.

Inte använda för starka preparat till acne huden. Det gör oftast att det torkar ut huden på ytan, och gör den hård. Det resulterar i ännu större bölder, på grund av att det som är i finnen inte kommer ut. Utan sprids ut, på samma vis sker när du börja klämma på en finne, som inte är riktigt klar. Den blir bara större av det. Ännu värre när man är smutsig, när man med sina otvättade händer och klämmer på finnen. Då kan det bli riktigt fula sår/bölder på grund av  att bakterierna krupit in i såret.

Det finns väldigt starka preparat som inte alltid är så bra. Jag har ett exempel, en ungdom i min närhet använde just ett sådant preparat. Det som hände var, att jag kunde inte fatta varför mina handdukar/badlakarna hade fått stora vita fläckar?? – Jo det visade sig vara från preparatet. Det är ju inte bara att det hamnar på huden och handdukar, utan går ju även ner i huden . Om produkten åsamkar stora vita fläckar på plommonfärgade frotté handdukar, då är det starkt! Tror ni det är bra??  – Nej jag rekommenderar dessa steg.

 1. Renlighet av händer, byt gärna handdukar och badlakan lite oftare.
 2. Använd skonsamma rengörings produkter för huden. Gärna en Cleansing lotion, kräm.
 3. Använd alltid ett ansiktsvatten, undvik dock med ren alkohol i. (torkar ut för mycket) YR facial toner är ett bra alternativ.
 4. Använd en lätt dag och natt kräm, en som ger mycket fukt.  ( YR Boosting day innehåller bland annat Antarcticine som hjälper även små sår).
 5. Se till att hålla dig till samma rengöringsprocedur morgon som kväll. Jätteviktigt!
 6. Håll dig till samma produktsort (varumärke) under behandlingen, BLANDA ej olika. Det kan bli katastrof.
 7. Drick mycket vatten så du rensar ut slaggen från kroppen, och ger fukt inifrån.
 8. Ha koll på att inte äter för mycket ” fastfood” , bakverk, choklad och godis.
 9. Var ute i friska luften, och låt huden andas. Försök att undvika mycket portilltäppande make up.
 10. Sedan kan det ibland vara lite genetiskt eller hormonellt, och då kan det vara svårare att bemästra.
 11. HA TÅLAMOD!

Kramar Yvonne

3 reaktion på “En finne för mycket! – Ja jag pratar acne,,,,

 1. Anna

  Hej Yvonne!

  Vilket utmärkt & viktig inlägg!!
  Jag har haft turen som inte haft acne problem, tack & lov. Har känt vissa i min omgivning som haft urjobbigt med acne, det är trist att svårigheter sitter kvar så länge.
  Själv har jag alltid två handdukar, en till händerna & en till ansiktet, för jag vill inte använda en & samma handduk..!
  Viktigt dock att rengöra dator & tangenter regelbundet, för bakterierna samlas på hela tiden. Efter jag varit ute & kommer hem, så tvättar jag händerna direkt med kallt vatten. Sen handsprit efteråt. Har man ingen handsprit, så tvätta händerna med riktigt kallt vatten i 20 sekunder. Då försvinner envisa bakterier, gör man inte det så finns det ca 25% kvar i handflatorna & fingertopparna.

  Ha det gott, Kram Anna

  Svara
 2. Laila Hägglund

  Hej Yvonne !
  Det var länge sedan jag var in och läste din blogg nu. Så nu har jag en hel del att läsa.
  Vill börja med att säga att det var otroligt roligt för mig att få träffa Dig i går på ICA-Maxi i Birsta.
  Vilken fantastisk utstrålning du har. Du lyser inifrån och ut. Det är inte svårt att förstå att du en gång har valts
  till Miss Universum. Jag fick en energikick som jag kommer att leva länge på.
  Har tittat lite i ditt inlägg angående samarbetet med Hemtex. Det ska bli jättekul att se alla produkter. Jag är riktigt sugen på Din fina kimono med tillhörande byxor. Ett härligt hemmaplagg.
  Trots att jag har förstått att du arbetar väldigt mycket så kunde man inte finna ett uns av stress hos dig.
  Jag tycker i alla fall att du ska skaffa dig ett Instagramkonto. Det är det enklast sättet att uppdatera. En bild och en kort text. Superbra för marknadsföring. Fråga Dina döttrar om dom inte håller med mig 😉 !!
  Hoppas att bilfärden hem till Ås gick bra.
  Ha det fint !
  Hälsningar Laila

  Svara
 3. Yvonne

  Hej laila,
  Förlåt för sen återkoppling. Jag brukar få meddelande om inlägg på min blogg, men det har jag inte därför så har jag inte tittat efter,,,
  Tack snälla för dina fina ord, jag tycker det är roligt att emellanåt vara ute och träffa konsumenter. Jättekul!
  Även om ja har mycket att göra, så försöker jag vara i nuet och inte låta stress ta kommandot över mig.

  Kram Yvonne

  Svara

Kommentera